top of page
SHARE:

TIMON
business controller (1,0 fte)

Mi Yu Vink
PRINT PAGINA

De organisatie:

Timon is een bevlogen organisatie met een geheel eigen benadering van de zorg. Zij richten zich al meer dan 30 jaar op zorg voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen van 0 t/m 23 jaar en hun gezin. Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren en hun gezin komen dichterbij hoop, herstel en perspectief. Timon kiest positie dichtbij jongeren, dichtbij school, in de wijk. Hulp verloopt via reguliere routes, maar ook via buurt- en wijkteams en onderwijs-zorgprogramma’s.

 

Het christelijk geloof verbinden met je professionele inzet? Dat kan bij Timon! Iedereen kan een beroep op hen doen, ongeacht (culturele) achtergrond en levensovertuiging. Met ruim 700 bevlogen medewerkers werkt Timon in een groot deel van Nederland. Er zijn ruim 300 vrijwilligers en zo’n 900 pleeggezinnen actief binnen Timon. Timon innoveert en groeit. Denkt in kansen en zet graag een stapje extra. Dat is voor hen vanzelfsprekend, daar worden zij om herkend.

 

Plaats in de organisatie:

Als businesspartner voor het management binnen de organisatie adviseer en ondersteun je hen integraal juist en tijdig. Het team bestaande uit 4 controllers en 2 assistent controllers waarbij je samen verder bouwt aan een organisatie die in control is. De assistent controller ondersteunt de controller met de maandrapportage, controle van de cijfers. Samen met collega’s maak je deel uit van het onderdeel Bedrijfsondersteuning en legt verantwoording af aan de Concerncontroller/ Manager Control.

 

De functie:

Als Business Controller ben je financieel verantwoordelijk voor de aan jou toegewezen zorgregio’s. Regio’s waarbinnen je diverse zaken tegenkomt zoals een dynamische markt, complexe contractstructuren, tenders, onderhandelingen en businesscases. Als sparringspartner van de gebiedsmanagers ben je operationeel, tactisch en strategisch betrokken met als doel om de zorgteams optimaal te laten presteren. Flexibiliteit is belangrijk zo moet je soms meedenken in een nieuwe aanbesteding zonder dat je dagelijkse werkzaamheden hieronder lijden. Ad hoc opdrachten uitvoeren waarin jouw financiele inzicht en advies wordt gevraagd is voor jou geen probleem. Je hebt het vermogen om regio overstijgende procesverbeteringen te ontwikkelen en door te voeren. Binnen deze brede en uitdagende rol functioneer je direct onder de Concerncontroller/ Manager Control.

 

Het is jouw missie om vanuit finance mede sturing te geven aan de organisatie. Je bent in staat om een duidelijke positie in te nemen, zodat je de organisatie optimaal adviserend van dienst kan zijn.

Dankzij jouw overtuigingskracht creëer jij draagvlak voor jouw ideeën en weet je dit om te zetten in resultaten. Een helikopterview is belangrijk om alle processen te overzien en verbeteringen te kunnen aanbrengen. Op deze manier draag je met jouw kennis en kunde bij aan zorg voor gezinnen, jongeren en jongvolwassenen. Kortom: Jouw werk doet ertoe!

 

Taken en verantwoordelijkheden:

Bij Timon geef je je geloof handen en voeten. Je maakt het onderscheid dankzij jouw cijfermatige, communicatieve vaardigheden en secure en integere werkhouding. Met jouw talent, voeg jij waarde toe aan het leven van een ander. Dat is de basis. Verder breng je mee:

 

 • Periodiek aanleveren van rapportages en analyses over de performance van de regio en teams;

 • Verzamelen en analyseren van relevante bedrijfseconomische informatie, ken- en stuurgetallen, deze vertalen naar strategische scenario's en adviseren van de Raad van Bestuur, gebiedsmanagement en het management;

 • Opstellen van businesscases en het financieel beoordelen van projecten;

 • Participeren in aanbestedingsprocedures;

 • Onderhouden van je netwerk zowel intern als extern en onderhandelingen voeren op het gebied van bedrijfsvoering;

 • Participeren in werkgroepen en commissies gericht op o.a. procesverbeteringen etc.

 

Functie eisen:

 • Afgeronde bedrijfseconomische opleiding op HBO/WO-niveau

 • Ervaring binnen een soortgelijke brede financiële functie;

 • Kennis van- en ervaring met financiering in de (jeugd)zorg is een pré.

 • Analytische vaardigheden, je hebt een nauwgezette manier van werken en het vermogen om beleid en uitvoering in cijfers te vertalen.

 • Sterke sociale vaardigheden; inlevingsvermogen, overtuigingskracht en adviesvaardigheden waardoor je je rol als businesspartner uitstekend kunt vervullen.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij je makkelijk schakelt op alle niveaus binnen de organisatie; van collega’s tot management en bestuur,

 • Goed hoofd van bij zaken kunnen onderscheiden;

 • Kennis van Excel en BI tools.

 

Wij bieden:

Timon is een groeiende organisatie, volop in ontwikkeling en biedt arbeidsomstandigheden die veel ruimte bieden om je talenten verder te ontwikkelen.

 

 • Op basis van een 36-urige werkweek kun je rekenen op:

 • Bruto maandsalaris volgens de cao jeugdzorg

 • Jaarcontract. Bevalt het wederzijds? Dan zetten we dit om in een vast dienstverband

 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris

 • Trainingen en opleiding gericht op jouw functie

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor Timon. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Mi Yu Vink 035-6210258 / 06-28814271 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten aan mvink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page