top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT LEIDEN

adviseur planning & control

Melissa.png

Voor de afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) van de Faculteit der Geesteswetenschappen zoeken wij een enthousiaste en ervaren adviseur planning & control.

De Faculteit der Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor ruim 7.200 studenten vanuit de vestigingen in het historisch hart van Leiden en de eigentijdse locaties in Den Haag.

 

De afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) van de Faculteit der Geesteswetenschappen is verantwoordelijk voor zowel de totstandkoming van de verschillende facultaire planning & control producten als het adviseren en ondersteunen de verschillende onderdelen van de faculteit en het Faculteitsbestuur op financieel gebied. De afdeling bestaat uit een team business control en een team projectcontrol. De adviseur planning & control werkt in het team business control onder verantwoordelijkheid van het Hoofd van de afdeling.

 

De werkzaamheden:

De Adviseur Planning & Control fungeert als accountmanager voor een aantal onderdelen binnen de Faculteit. Als adviseur adviseer en ondersteun je zowel de instituten en afdelingen als het faculteitsbestuur. Daarnaast zijn er veel ad-hoc vragen, waarbij een proactieve houding van de adviseur verwacht wordt. Dit alles maakt het een afwisselende en dynamische functie. De vacante functie biedt de geschikte kandidaat volop kansen tot verdere ontplooiing.

 

De functie bestaat onder meer uit:

 • Adviseren en ondersteunen van verschillende onderdelen van de faculteit o.a. bij de financiële bedrijfsvoering;

 • Opstellen van en adviseren over de periodieke financiële managementrapportages van een aantal onderdelen;

 • Opstellen van en adviseren over de (meerjaren)begroting;

 • Bijdragen aan het begrotings- en jaarrekeningproces;

 • Bijdragen aan het financieel-economisch beleid van de faculteit;

 • Bijdragen aan de verdere verbetering van de informatievoorziening, de bedrijfsvoering en het financieel beheer;

 • Bijdragen aan een effectieve planning- en controlcyclus.

 

Functie-eisen:

Je bent een communicatieve, proactieve en flexibel ingestelde professional die gericht is op het adviseren aan en ondersteunen van de instituten, de ondersteunende afdelingen en het faculteitsbestuur. Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde academisch opleiding op het gebied van bedrijfseconomie;

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een vergelijkbare organisatie;

 • Ruime ervaring op het gebied van advisering;

 • Uitstekende analytische vaardigheden;

 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge beheersing van het Nederlands en het Engels;

 • Grote mate van zelfstandigheid en initiatief;

 • Enthousiaste teamspeler;

 • Klant- en oplossingsgerichte werkstijl.

 

Wij bieden:

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de omvang van 1,0 fte (38 uur) voor de periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637 en maximaal € 4.978 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten).

 

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

 

Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader word je – bij een vast dienstverband - in de functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van je loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie elders.

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor de Universiteit Leiden. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Melissa Anthonio 06-38690104 of per mail manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page