SHARE:

UMC UTRECHT
DBC Coördinator Heelkundige Specialismen 

Een team van zeven personen aansturen en inhoudelijk meewerken? Wil jij invloed uitoefenen op processen en systemen en kent de zorgadministratie geen geheimen? Kom dan ons team zorgregistratie bij de divisie heelkundige specialismen versterken!

 

De afdeling:

De divisie heelkundige specialismen is een van de poortdivisies van het UMC Utrecht. Samen met onze collega’s geven wij de best mogelijke zorg aan patiënten in onze divisie. Als team zorgregistratie doen we dat, door op proactieve wijze te ondersteunen bij de primaire processen en te adviseren over zorgregistratie. We werken toe naar het ‘first time right’ principe waarin registratie aan de bron centraal staat. Ons team van zeven enthousiaste DBC-consulenten maakt deel uit van managementsupport. We zijn allemaal positief en open ingesteld en ook nu we thuis werken hebben we veel contact met elkaar. Zeker nu er in de werkwijze veel is veranderd en het thuiswerken de nodige aanpassingen vraagt, zetten we ons beste beentje voor en blijven we kijken hoe processen efficiënter ingericht kunnen worden.

Behalve met het team is er veel contact met de medische afdelingen en collega’s op verschillende (management)niveaus. Binnen het UMC Utrecht werk je onder andere samen met de coördinatoren van andere divisies, collega’s van de directie informatievoorziening en financiën en collega’s van de directie informatie technologie. Als DBC coördinator leg je verantwoording af aan het hoofd bedrijfsvoering.

 

De functie:

Jij bent, als DBC coördinator, samen met het team van (senior)consulenten medeverantwoordelijk voor een tijdige, juiste en volledige facturatie van de geleverde zorg. Doordat we in een academisch ziekenhuis werken en we binnen de divisie veel sub-specialismen hebben, is een goede kennis van de wet en regelgeving medisch specialistische zorg een vereiste. Met jouw actuele kennis ben je vraagbaak voor collega’s en wanneer je merkt dat deze kennis bijgeschaafd moet worden, neem je hier een proactieve houding in.

Je zorgt binnen de divisie voor optimalisatie van registratie aan de bron, waarbij we toewerken naar het ‘first time right’ principe. Je zorgt maandelijks voor een rapportage op het gebied van de DBC-registratie per (sub)specialisme. Ook signaleer je zaken die in het zorg-registratieve proces in de gehele keten verbeterd kunnen worden. Je stuurt dit waar nodig bij en neemt initiatieven om verbeteringen te realiseren.

Verder heb je veel contact met diverse mensen en divisies binnen het ziekenhuis. Je bent gesprekspartner en vraagbaak voor onze business controllers, functioneel beheerders, polimedewerkers en specialisten binnen de divisie. Je neemt deel aan UMC Utrecht-brede overleggen en projectgroepen waarin je onze divisie vertegenwoordigt. Het UMC Utrecht is een open organisatie waar we inbreng erg op prijs stellen en wat mee doen. Ook heb je wekelijks contact met de DBC coördinatoren van de andere divisies.

Daarnaast stuur je het team van (senior)consulenten op coachende en informele manier aan. De functie betreft een mooie combinatie van inhoudelijk bezig zijn en leiding geven aan een enthousiast team.

 

Je profiel:

Om een succesvol DBC coördinator te zijn heb je een relevante Hbo/WO-opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van zorgmanagement of gezondheidswetenschappen, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Jouw kennis van de zorgprocessen, registratie en relevante wet- en regelgeving is breed en actueel. Naast het inhoudelijke werk heb je ook ervaring met het aansturen van een team op een coachende en informele manier. In communiceren op alle niveaus ben je erg sterk. Verder ben je organisatiesensitief, kan je goed netwerken in een grote organisatie en kun je prima omgaan met deadlines. Beperkingen zijn jouw onbekend, je ziet juist kansen waar anderen nog niet aan gedacht hebben. Met je positieve houding, zet je door, ook als de materie complex is en geeft en ontvangt feedback op een positieve wijze. Je brengt focus aan binnen je takenpakket en bent op die manier in staat om resultaten te boeken en te verbeteren.

 

Wij bieden:

Het UMC Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.615,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband o.b.v. een 36-urige werkweek (conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC).). De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het UMC Utrecht. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan skuipers@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl