DOWNLOAD:
SHARE:

SENIOR BUSINESS CONTROLLER
UMC UTRECHT

(36 uur per week. max €4.917 bruto per maand)

Voor het UMC Utrecht zoeken wij een ervaren business controller ter ondersteuning van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie (dIGD).

De organisatie:

Goede zorg voor patiënten én personeel. Bij het UMC Utrecht draait het om mensen. Vanzelfsprekend om onze patiënten en studenten, maar ook om onze medewerkers. Zij vormen onze organisatie en leveren dag en nacht de hoogste kwaliteit zorg. Met meer dan 11.000 collega’s bouwen we continu aan goede zorg. Toonaangevend wetenschappelijk onderzoek, grensverleggende innovaties en samenwerking met patiënten en andere belanghebbenden vormen de basis voor excellente zorg. Verbeteringen blijven in het UMC Utrecht niet op papier staan. Ze worden daadwerkelijk toegepast in de praktijk.

Een internationaal toonaangevend ziekenhuis blijven, dat is onze missie. Daarvoor werken we samen voor en met onze patiënten: als team binnen de afdeling, binnen het UMC Utrecht en daarbuiten. Alles wat we individueel doen, staat in dienst van het doel dat we samen nastreven. Daarbij zijn we persoonlijk verantwoordelijk voor ons eigen aandeel in het gezamenlijke resultaat. Eerlijk, duidelijk en professioneel.
 

Plaats in de organisatie:
Het UMC Utrecht werkt met een divisiestructuur om de drie kerntaken, zorg, onderzoek en onderwijs, te kunnen uitvoeren. Het UMC Utrecht is verdeeld in twaalf divisies. Als senior business controller maak je deel uit van het bedrijfsbureau (9 fte) dat onderdeel is van het divisiebureau van de divisie Interne Geneeskunde en Dermatologie (dIGD).

 

Over de functie:
De dIGD is op zoek naar een senior business controller die zorg gaat dragen voor het financieel beheer en de zorgregistratie van meerdere specialismen binnen de divisie. De business controllers van de dIGD zijn de adviseurs en sparringpartners van de divisieleiding en de afdelingen voor wat betreft het optimaliseren van het financiële en productieresultaat. Ook speel je een belangrijke rol bij het uitwerken en doorrekenen van verandervraagstukken op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek, algemene bedrijfsvoering en informatievoorziening.

De werkzaamheden:

 • Het zelfstandig analyseren van financieel-economische en bedrijfskundige vraagstukken en ontwikkelingen en het adviseren van het management van de (medische) afdelingen binnen de dIGD daarover.  

 • Het verzorgen en het vormgeven en uitvoeren van de planning en control cyclus. Tevens analyseer je de efficiency, effectiviteit, inrichting en productiviteit van de bedrijfsprocessen.

 • Het in teamverband zorg dragen voor het beheer, de implementatie en de coördinatie van: begrotingen, maandrapportages, businesscases en procedures managementinformatie.

 • Het beoordelen en analyseren van ontvangen overzichten en rapportages en deze toelichten aan het management.

 • Het verwerken van complexe financieel-economische en bedrijfskundige gegevens en het deelnemen aan in- en externe overleggen. Ook neem je deel aan UMC Utrecht-brede projectgroepen.

 

Profiel:

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde relevante HBO studie (financieel/ bedrijfseconomisch) en 5-10 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een  ziekenhuis.

 • Je hebt kennis van relevante (zorg) wet- en regelgeving (kostprijsstructuur, BTW), kennis van de informatiesystemen SAP en HIX i.v.m. DOT/DBC.

 • Je beschikt over goede vaardigheden in het verkrijgen, analyseren en presenteren van feiten.

 • Je hebt een proactieve werkhouding en goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

 • Je bent een teamplayer, maar ook flexibel, integer, loyaal, discreet en stressbestendig .

 

Wij bieden:

 • Een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.

 • Inschaling in schaal 10 of schaal 11, afhankelijk van ervaring in de functie (max. €4.917 conform de CAO UMC).

 • Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, opleidingsmogelijkheden en persoonlijk budget.

 

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor het UMC Utrecht. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 035-6210258/ 06-18528145 of per mail skuipers@publicsearch.nl of met Joey van Tamelen 06-28239265 of per mail jvantamelen@publicsearch.nl