top of page
SHARE:

UNIVERSITEIT LEIDEN
project controller

Wetenschap voor en over de samenleving is hét domein van de Faculteit Governance en Global Affairs (FGGA). FGGA verzorgt kwalitatief hoogwaardig interdisciplinair onderwijs en onderzoek rondom maatschappelijke vraagstukken zoals terrorisme, organisatie van het openbaar bestuur, klimaatverandering en economische crises.

 

Hedendaagse onderwerpen worden zowel vanuit een bestuurskundig, politicologisch, economisch, juridisch als sociologisch perspectief benaderd. Door deze interdisciplinaire benadering krijgen het onderwijs en het onderzoek van de faculteit een grensoverschrijdend karakter.

 

De FGGA is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden en is gevestigd in Den Haag. De faculteit is een jonge, ondernemende, vernieuwende organisatie die in snel tempo groeit. De faculteit heeft drie wetenschappelijke instituten, twee centers, 3.500 studenten en 350 medewerkers.

 

Het Faculteitsbureau is onderdeel van de Faculteit Governance and Global Affairs. Binnen het Faculteitsbureau werken beleids- en stafmedewerkers die het faculteitsbestuur, leidinggevenden en medewerkers adviseren en ondersteunen op het gebied van Onderwijs, Onderzoek, Financiën, Informatiemanagement, Communicatie, P&O en Facilitaire Zaken.
 

Universiteit Leiden, Projectcontroller (0,8 – 1,0 fte)

 

Voor de afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) van de faculteit Governance en Global Affairs zijn wij op zoek naar een communicatieve projectcontroller die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om processen te optimaliseren en verder te ontwikkelen.

 

De afdeling Financieel Economische Zaken (FEZ) adviseert het faculteitsbestuur, de (wetenschappelijke) instituten en centres en de ondersteunende diensten op het gebied van financiële vraagstukken. Bij de afdeling is ook het financieel beheer van de extern gefinancierde (onderzoeks)projecten belegd, bijvoorbeeld NWO en EU-projecten.

 

Binnen de afdeling werken een hoofd FEZ, een projectcontroller, twee adviseurs planning en control en een medewerker administratie samen om de bovenstaande doelen te realiseren. FEZ streeft naar verdere verbetering van de dienstverlening en informatievoorziening naar het management van de faculteit.

                                 

Functie

Het team Projectcontrol als onderdeel van de afdeling Financieel Economische Zaken ondersteunt de onderzoekers bij het verwerven, beheren van projecten en verantwoorden van subsidies waarmee het wetenschappelijk onderzoek wordt gefinancierd.

 

Je bent aanspreekpunt en een belangrijke ondersteuner voor de projectleider en het management van het instituut.

In deze afwisselende functie ben jij verantwoordelijk voor:

 

 • Je adviseert en ondersteunt de wetenschappelijke projectleiders bij het indienen van subsidie aanvragen van extern gefinancierde projecten;

 • Je draagt zorg voor het op adequate wijze inrichten van toegekende subsidies en projecten in SAP;

 • Je vertaalt specifieke subsidievoorwaarden naar eisen t.a.v. de uitvoering van projecten;

 • Je monitort projecten en projectbegrotingen en signaleert mogelijke risico’s;

 • Je rapporteert aan externe partijen (verantwoording richting subsidieverleners) en bereidt accountantscontroles van projecten voor;

 • Je onderhoudt de contacten met interne partijen als de interne accountant, LURIS, grant officers en projectenbureau en waar nodig met externe subsidiegevers. Je vertegenwoordigt de faculteit in het universitaire overleg van projectcontrollers.

 

Profiel

 • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op minimaal HBO niveau;

 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring met (project)control;

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en gaat accuraat te werk;

 • Je bent een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen;

 • Je werkt zorgvuldig en binnen de kaders;

 • Je voelt je verbonden met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek;

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • Je hebt bij voorkeur goede kennis van Excel en SAP.

 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Leiden biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 32-38 uur per week. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.  Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, maximaal € 4.670,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.

 

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

 

Solliciteren?

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Leiden. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Mi Yu Vink op 06-28814271 of Sabine Root op 06-289 31992. Je cv mag je ook mailen naar mvink@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl

WhatsApp Image 2021-12-07 at 11.12_edited.jpg

 

Mi Yu Vink

Recruiter Zorg en Onderwijs

06 288 142 71 

mvink@publicsearch.nl

 

PRINT PAGINA
bottom of page