top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT

afdelingshoofd grootboekadministratie

Melissa.png

Het Administratief Service Centrum (ASC) van de Universiteit Utrecht zoekt een afdelingshoofd Grootboekadministratie (GA) (ca. 9 fte).

De afdeling GA is onderdeel van de Financiële Administratie van het ASC en houdt zich o.a. bezig met het monitoren van balansrekeningen en het verwerken van journaalposten voor de faculteiten en diensten, bankboekingen op concernniveau van de Universiteit, diverse controles en aangiften en het beheer van autorisaties van financiële applicaties.

De verwerking, controles en analyses vinden steeds meer geautomatiseerd plaats d.m.v. robotics. Een belangrijker wordende verantwoordelijkheid van de afdeling is het bewaken van de datakwaliteit en het verzorgen van rapportages. De afdeling participeert in diverse uitdagende projecten.

Als afdelingshoofd GA ben je verantwoordelijk voor de tijdigheid, kwaliteit en uitvoering van alle werkzaamheden binnen de afdeling en de aansturing van de medewerkers, en heb je een voortrekkersrol in nieuwe en bestaande projecten. Je bent lid van het MT ASC en rapporteert direct aan de directeur van het ASC.

 

Wij zoeken

Wij zoeken een gedreven financiële professional, die als leidinggevende een actieve bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van de afdeling GA en de realisatie van de visie van het ASC:

Het ASC is een professioneel en innovatief servicecentrum dat staat voor operational excellence. Zij vervult een voortrekkersrol in het continue ontwikkelen van haar medewerkers en diensten. De klanten ervaren de toegevoegde waarde die gericht is op het ontzorgen.

 

Taken en verantwoordelijkheden van het afdelingshoofd:

 • Geeft inspirerend leiding aan een zelfstandig team en motiveert de medewerkers;

 • Signaleert nieuwe ontwikkelingen en vertaalt deze naar nieuwe projecten en beleid;

 • Creëert een lerende omgeving waar continu verbeteren centraal staat;

 • Zorgt voor verdere ontwikkeling van (management)informatie, analyses en rapportages op basis van correcte data m.b.t. geavanceerde tools;

 • Zorgt voor een goede samenwerking tussen de (beleids)afdelingen en de klanten (faculteiten en diensten) van ASC en communiceert en informeert over de dienstverlening van de afdeling;

  • Is verantwoordelijk voor compliant  houden van de processen en systemen, het archief en de datakwaliteit;

 

Jouw profiel

 • een afgeronde financiële HBO/academische opleiding richting bedrijfskunde, -economie of accountancy;

 • Je hebt tenminste 4 jaar relevante werkervaring in een grote, complexe en professionele werkomgeving in een vergelijkbare functie;

 • Je hebt een ondernemende, resultaatgerichte houding en computational skills, bent informatievaardig, analytisch en denkt in oplossingen;

 • Je kunt reflecteren op je eigen ontwikkeling, dat van je team en het MT ASC. Je bent ervaren in het geven en ontvangen van feedback;

 • Je hebt een visie op en affiniteit met het optimaliseren/automatiseren/robotiseren van processen;

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift (ook in het Engels).

 

Aanbod

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor één jaar met, bij gebleken geschiktheid, uitzicht op een vast dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao Nederlandse Universiteiten. Salaris conform schaal 11/12 cao NU (minimaal €3.673,- en maximaal €5.656,- bruto bij volledige aanstelling). Daarnaast een vakantietoelage (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%). De Universiteit Utrecht biedt een uitgebreid en flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 

Over de organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Binnen de faculteiten is onderzoek en onderwijs de primaire taak. Binnen domeinen en diensten is de ondersteuning van deze primaire taak vormgegeven. 

 

Het Administratief Service Centrum (ASC) van de Universiteit Utrecht is onderdeel van de directie Financiën, Control en Administratie en verleent een breed scala aan administratieve diensten aan de gehele universiteit.

 

Het ASC heeft drie hoofdafdelingen:

 1. de afdeling Financiële Administratie, waar de administratie voor het concern en de universitaire onderdelen wordt verzorgd;

 2. de afdeling Personeels-/ Salarisadministratie, die zorg draagt voor de correcte verloning van circa 7.000 medewerkers;

 3. de afdeling Centrale Studentenadministratie, die de inschrijving van circa 30.000 studenten verzorgt.

 

Binnen deze afdelingen werken circa 60 professionals in teams nauw met elkaar samen. Het ASC maakt gebruik van geavanceerde software voor diverse administratieve toepassingen (waaronder SAP, RUNBOOK en Osiris).

 

Solliciteren

Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page