top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT

projectcontroller betawetenschappen

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met  30.000 studenten, 6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

De faculteit Bètawetenschappen is de grootste faculteit van de Universiteit Utrecht en omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft ongeveer 6.000 studenten en bijna 1.500 medewerkers en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

 

De afdeling Finance & Control van de faculteit Bètawetenschappen ondersteunt in totaal de zes departementen op financieel gebied (planning & control, projectaanvragen en -control en financiële managementinformatie). Het voeren van de financiële administratie is uitbesteed aan het Administratief Service Centrum (ASC).

 

Je maakt deel uit van het departementale ondersteuningsteam, bestaande uit een departementscontroller, HR adviseur en de bestuurssecretaris. Projectcontrollers adviseren en ondersteunen wetenschappelijke projectleiders bij extern gefinancierde projecten en dragen zorg voor het op adequate wijze inrichten, beheren en informeren over de voortgang van projecten in uitvoering.

 

Projectcontroller (0,6 fte)

                                 

Functie

Voor de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht zoeken wij een projectcontroller voor het departement Biologie. 

 

Als projectcontroller ben je verantwoordelijk voor:

 • het uitvoeren van project control werkzaamheden van 1e, 2e en 3e geldstroom projecten van een aantal leerstoelgroepen;

 • het vertalen van specifieke subsidievoorwaarden naar eisen t.a.v. de uitvoering van projecten;

 • het opstellen van begrotingen voor nieuwe projecten en het signaleren van mogelijke risico’s bij nieuwe projectaanvragen;

 • het periodiek en ad hoc opstellen van projectanalyses en -rapportages en het bespreken hiervan met projectleiders/budgethouders;

 • het gevraagd en ongevraagd financieel advies geven over projecten aan projectleiders/budgethouders;

 • het rapporteren aan externe partijen (subsidieverleners) en het voorbereiden van accountantscontroles van projecten;

 • het intensief contact onderhouden met collega projectcontrollers, projectadministrateurs en research support officers;

 • het rapporteren en verantwoording afleggen aan de departementscontroller/teamleider.

                                  

Profiel

Als projectcontroller beschik je over het volgende profiel:

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met ervaring op het gebied van (project-)control;

 • je hebt bij voorkeur kennis van subsidies (Horizon 2020 o.a.);

 • je bent sociaal, communicatief vaardig en in staat om onmisbare stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken voor en te presenteren aan de wetenschappelijke projectleiders;

 • je ambieert een breed takenpakket en kunt snel schakelen;

 • je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief;

 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • goede kennis van Excel, ervaring met SAP is een pre.

                                 

 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De functie heeft een omvang van 24 uur per week. Het salaris bedraagt (per 1 feb 2019) maximaal € 4.978,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband o.b.v. een 38-urige werkweek (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten). De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page