top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

universiteit utrecht  

manager business control en informatievoorziening

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met  30.000 studenten,  6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland. Binnen de Universiteit Utrecht is de Universitaire Bestuursdienst (UBD)  verantwoordelijk voor de beleidsondersteuning van het College van Bestuur. De UBD wordt gevormd door 7 beleidsdirecties, die naast beleidsontwikkeling ook servicetaken uitvoeren ten behoeve van de bedrijfsvoering voor de universiteit als geheel.

 

Planning & control van de UBD wordt uitgevoerd door het team Control van de UBD. Hierin is ca 9 fte werkzaam. Je ontvangt leiding van het Hoofd Control UBD. Van hieruit worden controllers ingezet om de directies professioneel te ondersteunen. Voor de directies Communicatie & Marketing en de directie Human Resources zijn wij op zoek naar een

 

Controller (0,8-1,0 fte)

 

De directie Communicatie & Marketing (C&M) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het communicatie- en marketingbeleid van de Universiteit dat er op gericht is om stelselmatig te werken aan een zichtbare en herkenbare universiteit in de buitenwereld en aan een transparante, adequate en betrouwbare communicatiecultuur binnen de Universiteit.

De directie Human Resources (HR) is verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van universitair HR-beleid. De directie verzorgt, onderhoudt en informeert management, medewerkers en HR-professionals over die HR-voorzieningen en -producten, die vanuit het oogpunt van kwaliteit, eenheid van werkgeverschap en efficiëntie op universitair niveau worden ingevuld. Naast deze universiteit brede taak verzorgt de directie ook het HR-advies en het personeelsbeheer van de universitaire diensten.

Belangrijkste taken voor de functie zijn:

 • Je bent de sparringpartner van de directeuren van C&M en HR in de breedste zin van het woord. Je denkt mee met de strategie van de directie(s), houdt de directeuren optimaal op de hoogte van de financiële positie en neemt deel aan MT overleggen.

 • Geeft gevraagd en ongevraagd advies, in het bijzonder over de financiële risico’s. Je zorgt ervoor dat lastige onderwerpen niet blijven liggen;

 • Je bent verantwoordelijk voor de planning- en control cyclus van de directies. Dit omvat onder meer het begrotingsproces, kwartaalrapportages inclusief de managementsamenvatting en voert analyses uit.

 • Voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid loopt er een aantal projecten. Je bent hierin gesprekspartner op financieel gebied voor de leden van het managementteam en de afdelingshoofden;

 • Je beoordeelt bij projectvoorstellen en business cases de financiële consequenties;

 • Je bent onderdeel van het team Control van de UBD. Je hebt een actieve rol in de periodieke overleggen en je draagt bij aan de gezamenlijke doelstellingen van het team Control.

 • Je wordt door twee collega’s ondersteund op financieel-administratief gebied. Je bent eindverantwoordelijk voor hun taakuitvoering.

 

Profiel:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding op financieel gebied en 3 jaar ervaring als controller;

 • Je hebt uitstekende en aantoonbare vaardigheden in Excel;

 • Je kunt verschillende belanghebbenden met elkaar verbinden zonder het grotere geheel uit het oog te verliezen;

 • Je hebt ervaring binnen complexe organisaties;

 • Het is en pre wanneer je werkervaring hebt opgedaan in de publieke sector.

 

Competenties:

 • Je bent kritisch en resultaatgericht, daarnaast ben je inventief en draag je nieuwe initiatieven aan.

 • Je werkt zelfstandig en onafhankelijk, bent accuraat en maakt gebruik van de kennis en kunde van je collega’s.

 • Je bent daadkrachtig, duidelijk in jouw beslissingen en durft hier ook achter te blijven staan. Je bent altijd op zoek naar oplossingen, rekening houdend met achterliggende problemen. Je denkt niet in problemen maar in oplossingen.

 • Je communiceert gemakkelijk en je kunt schakelen met spelers op diverse niveaus. Je hebt een dienstverlenende instelling.

 • Je beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit. Je bent een belangrijke speler en je hebt het vermogen de verhoudingen te onderkennen, te respecteren en te accepteren.

 

Arbeidsvoorwaarden:

De Universiteit Utrecht biedt een aanstelling in tijdelijke dienst met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.545,- en maximaal € 4.852,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

 

Solliciteren:

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Renée van Wijngaarde; 06-42148552 of stuur je cv naar rvanwijngaarde@publicsearch.nl.

bottom of page