top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT

departementscontroller Geowetenschappen

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met 30.000 studenten, 6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

Binnen de faculteit Geowetenschappen wordt toponderwijs en -onderzoek uitgevoerd. De bestudering van processen die zich boven, op of onder het aardoppervlak bevinden worden bestudeerd. Kernthema’s zijn aarde, duurzaamheid, stad en migratie. Geowetenschappers zwerven over de hele wereld en zijn daardoor sterk internationaal georiënteerd. Daarnaast zijn het 'doeners' met een avontuurlijke instelling, onder andere nodig voor het veldwerk onder soms barre omstandigheden. Het contact met studenten en wetenschappers is heel direct. Allemaal bepalend voor de informele en no−nonsense sfeer op de faculteit. Wie in deze ongedwongen organisatie een bijdrage wil leveren aan de ondersteuning van het onderwijs en/of onderzoek, zal zich hier zeker thuis voelen.

 

De faculteit Geowetenschappen omvat vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en Sustainable Development. Zij heeft ongeveer 3400 studenten en 720 medewerkers.

De faculteit is gevestigd op de Uithof in een modern pand, wat voldoet aan het duurzame en innovatieve karakter van de faculteit.

 

Voor de faculteit Geowetenschappen zoeken wij een:

 

Departementscontroller (0,8 fte)

                                 

Functie

De afdeling Finance & Control zoekt een proactieve departementscontroller voor de departementen Sustainable Development (SD) en Sociale Geografie en Planologie (SGPL).  Je bent de adviseur voor deze departementen en hebt een belangrijke rol in het aansturen van financiële processen in een complexe organisatie.

 

Tot je verantwoordelijkheden behoren:

 • uitvoeren en verder ontwikkelen van de planning & control-cyclus:

  • het (mede-)opstellen en bewaken van de departementale begrotingen, prognoses en kwartaalrapportages;

  • het verzorgen, mede (door)ontwikkelen en verspreiden van managementinformatie, rapportages en ad-hoc analyses;

  • adviseren en ondersteunen van departementsmanagers op financieel gebied;

  • het juist en getrouw presenteren van het financiële beeld aan de stakeholders en op basis hiervan bijdrage leveren aan risk-management;

 • rapporteren en verantwoording afleggen aan de controller;

 • aansturen van 2 tot 3 medewerkers;

 • opbouwen en inzetten van kennis inzake extern gefinancierde projecten;

 • adviseren, afstemmen en samenwerken met de departementen, het faculteitsbestuur, de afdeling Human Resources en het Research Support Office optreden als adviseur en sparringpartner voor faculteitscontroller en collega departementscontroller;

 • leveren van een bijdrage aan de verbetering van interne werkprocessen binnen F&C en het departement (kwaliteitscyclus);

 • deelname aan projectgroepen en verbeterteams zowel op het niveau van de UU als geheel als binnen de faculteit.

 

Profiel

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met tenminste drie jaar relevante werkervaring als controller;

 • kennis van en inzicht in financieel administratieve processen;

 • je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief;

 • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

 • je bent in staat om resultaatgericht te werken in een grote, complexe organisatie en met kritische professionals waarin verschillende belangen gediend moeten worden;

 • een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen, die zorgvuldig en proactief te werk gaat;

 • kan coachend leiding geven;

 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • ervaring met subsidievoorwaarden is een pre;

 • goede kennis van Excel en boekhoudpakketten, ervaring met SAP is een pre.

                 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 32 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 4.406, - en maximaal € 5.656, - bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijd dienstverband. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Ook faciliteiten voor sport en kinderopvang zijn beschikbaar op de hoofdcampus.

  

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page