top of page
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT, FACULTEIT GEESTESWETENSCHAPPEN
projectcontroller

PRINT PAGINA

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Met  +35.000 studenten, 7.900 medewerkers en een omzet van 810 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland. 

 

De faculteit Geesteswetenschappen omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. Zij heeft ongeveer 6.000 studenten en bijna 900 medewerkers. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat. De kernwaarden binnen de bedrijfsvoering van Geesteswetenschappen zijn: vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid.

 

Voor de faculteit, afdeling Finance & Control zijn zij door groei van het aantal projecten op zoek naar een nieuwe collega. Je zal deel uitmaken van een enthousiast en betrokken team waar nauw met elkaar wordt samenwerken in een werkomgeving waar bijzondere prestaties worden neergezet. Ze zien elkaar regelmatig, digitaal en in het hartje van Utrecht centrum. Het team bestaat uit 3 assistent projectcontrollers, 2 administrateurs, 2 projectcontrollers, 3 departementscontrollers en een faculteitscontroller.

 

Projectcontroller (0,8-1,0 fte)

 

De afdeling Finance & Control maakt deel uit van het faculteitsbureau en vormt de spil in de financiële ondersteuning van het primaire proces van onderzoek en onderwijs dat plaatsvindt in de vier kennisdomeinen. Ook is het financiële beheer van het contractonderwijs een onderdeel van de werkzaamheden van de projectcontroller.

 

                                 

Functie

Als projectcontroller heb je een belangrijke rol in het financiële beheer van wetenschappelijke projecten.  Afhankelijk van jouw interesse, zal je bij één van de kennisdomeinen aan de slag gaan.

Je adviseert en ondersteunt de wetenschappers die projectleider zijn om binnen de kaders van de externe projectfinanciers, wet- en regelgeving en interne richtlijnen de projecten financieel te managen.

 

Als projectcontroller behelst je takenpakket:

 • Beheren van een of meerdere departementale 2e en 3e geldstroom projectenportefeuilles;

 • Het voeren van start- en voortgangsgesprekken met wetenschappelijke projectleiders;

 • Vertalen van specifieke subsidievoorwaarden naar eisen t.a.v. de uitvoering van projecten;

 • Rapporteren aan externe partijen (subsidieverleners en overige financiers) en het voorbereiden en begeleiden van accountantscontroles van projecten;

 • Ondersteunen van de departementscontroller inzake de planning & control cyclus ten aanzien van ontwikkelingen in de 2e en 3e geldstroom (projectenportefeuille) en begeleiden van de assistent projectcontroller van het departement bij diverse werkzaamheden.  

 • Deelname aan relevante facultaire en/of universitaire projecten ten behoeve van procesverbeteringen op het gebied van projectcontrol;

 

Profiel

 • je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau;

 • minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;

 • ervaring in een wetenschappelijke omgeving is een pre, evenals kennis van subsidievoorwaarden (o.a. NWO en EU) en ervaring met SAP en MS-office (m.n. Excel);

 • je bent een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen en gaat daarbij zorgvuldig en binnen de kaders te werk;

 • een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

 • je denkt in oplossingen en kansen en bent gericht op samenwerken;

 • je toont eigenaarschap in jouw werk;

 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Competenties

 • communicatief vaardig

 • klantgericht

 • proactief

 • accuraat

 • sociaal

 • loyaal

 • analytisch

 • flexibel

                                 

Arbeidsvoorwaarden

Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie heeft een omvang van 32-38 uur per week minimaal € 3.974,-  en maximaal € 5.439,- bruto per maand (salarisschaal 11) bij een voltijd dienstverband (o.b.v. 38 uur).  De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), volop ontwikkelingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sabine Root 06-289 31 992 of Melissa Anthonio op 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar sroot@publicsearch.nl of manthonio@publicsearch.nl.

thonio@publicsearch.nl.

Melissa.png

 

Melissa Anthonio

Recruiter Onderwijs

06 386 901 04 

manthonio@publicsearch.nl

 

bottom of page