top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT 

projectcontroller

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Met  30.000 studenten,  6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

 

De faculteit Geesteswetenschappen omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. Zij heeft ongeveer 6.000 studenten en bijna 900 medewerkers. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

 

Voor de afdeling Finance & Control van de faculteit Geesteswetenschappen zijn wij op zoek naar een ervaren projectcontroller. Je zult deel uitmaken van een enthousiast team met gemotiveerde collega's in een werkomgeving waar bijzondere prestaties worden neergezet.

 

 

Projectcontroller (0,8-1,0 fte)

 

Plaats in de organisatie

De afdeling Finance & Control maakt deel uit van het faculteitsbureau en vormt de spil in de financiële ondersteuning van het primaire proces van onderzoek en onderwijs dat plaatsvindt in departementen. Dit richt zich met name op de planning & control-cyclus, projectaanvragen en -control en financiële managementinformatie.

 

Als projectcontroller werk je nauw samen met de projectadministrateur en de ondersteunende teams ten behoeve van de departementen. Je adviseert en ondersteunt de wetenschappelijke projectleiders bij extern gefinancierde projecten en draagt zorg voor het op adequate wijze inrichten, beheren en informeren over de voortgang van projecten in uitvoering.

                                 

Functie

Voor de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht zoeken wij een projectcontroller.

Als projectcontroller behelst je takenpakket:

 • uitvoeren van project control werkzaamheden van 2e en 3e geldstroom projecten;

 • vertalen van specifieke subsidievoorwaarden naar eisen t.a.v. de uitvoering van projecten;

 • monitoren van projecten en projectbegrotingen en het signaleren van mogelijke risico’s bij nieuwe of  lopende projectaanvragen;

 • gevraagd en ongevraagd financieel advies geven over projecten aan projectleiders/budgethouders;

 • rapporteren aan externe partijen (subsidieverleners) en het voorbereiden van accountantscontroles van

       projecten;

 • intensief contact onderhouden met collega projectcontrollers, projectadministrateurs, research support

        officers en ondersteunde teams;

 • rapporteren en verantwoording afleggen aan de facultaire controller en/of departementscontroller;

 • deelname aan relevante facultaire en/of universitaire projecten ten behoeve van procesverbeteringen. 

 

Profiel

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met enkele jaren ervaring op het gebied van (project-)control;

 • bij voorkeur kennis van (onderzoeks)subsidies (o.a. NWO, Horizon 2020);

 • je bent in staat om onmisbare stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken voor en te presenteren aan wetenschappelijke projectleiders en collega’s in de bedrijfsvoering;

 • je ambieert een breed takenpakket en kunt snel schakelen;

 • je bent een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen en gaat daarbij zorgvuldig en binnen de kaders te werk;

 • je voelt je verbonden met de vier kernwaarden van faculteit Geesteswetenschappen: vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid;

 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • goede kennis van Excel en SAP (of vergelijkbaar) is vereist, ervaring met Business Objects een pre.

 

Competenties

 • analytisch

 • accuraat

 • flexibel

 • betrouwbaar

 • proactief

 • sociaal, en communicatief vaardig

                                 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De functie heeft een omvang van 32-40 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 3.637 en maximaal € 4.978,- bruto per maand (salarisschaal 11) bij een voltijd dienstverband. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat.

Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen en een uitstekende pensioenregeling.

 

Solliciteren

Voor deze vacature verzorgt Public Search de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06-38690104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page