top of page
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT, FACULTEIT BETAWETENSCHAPPEN
projectcontroller

PRINT PAGINA

Universiteit Utrecht - Projectcontroller (0,6 – 1,0 fte)

Faculteit Bètawetenschappen

Maximum salaris: € 5.439, - bruto/maand 

 

De faculteit Bètawetenschappen is een sterk groeiende faculteit waar internationaal hoogstaand onderzoek wordt verricht en excellent onderwijs wordt gegeven. Internationale, gerenommeerde wetenschappers zijn verbonden aan deze faculteit en doen baanbrekend onderzoek.

 

Met jouw vakinhoudelijke kennis lever je een impactvolle bijdrage aan het verder professionaliseren van de control functie binnen de afdeling Finance & Control (F&C). In totaal zijn er zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Deze departementen worden ondersteund door de facultaire bedrijfsvoering.

 

Je werkt binnen een enthousiast team nauw samen met de departementscontroller, de projectcontrollers en de projectadministrateurs om de financiële beheersing van de faculteit te bewerkstelligen. Hiernaast heb je veelvuldig contact met de bestuursleden van het departement, wetenschappelijke projectleiders, collega’s van de HR en RSO afdeling en de collega’s van de centrale afdeling financiën.

                

Functie

Jij bent als projectcontroller de sparringpartner van de projectleider en je begeleidt de projectfinanciering van A tot Z. Zo verstrek je adviezen, maak je plannen, beoordeel je de voortgang van projecten en zorg je voor de benodigde accountantsverklaringen. De projectcontrollers werken onderling nauw samen en rapporteren aan de departementscontrollers.

 

Hiernaast ben je verantwoordelijk voor:

 • de project control werkzaamheden op financieel gebied;

  • je bent betrokken bij het opstellen van een projectaanvraag (begroting) voor projectleiders binnen de faculteit;

  • je bewaakt je tussentijds de realisatie van deze begrotingen en budgetten;

  • je staat in contact met de projectleider en deelt met regelmaat en gestructureerd de financiële managementinformatie met hen;

  • je signaleert risico’s om de projectleider proactief te adviseren en om samen ervoor te zorgen dat de status en risico's van de projecten inzichtelijk en beheersbaar zijn en blijven;

  • je voert preventief controles uit op de projectportefeuille om nog beter in control te zijn.

 • je richt je continu op het verbeteren van jouw rol. Hierbij zorg je voor de verbinding en werk je nauw samen met de collega’s. Je zorgt ervoor dat je goed zichtbaar en benaderbaar bent.

 • het onderhouden van contacten met externen waaronder subsidieverleners

                             

Wat breng je mee?

Je hebt een snelle leercurve doorgemaakt en je kunt je een nieuwe omgeving en situaties snel eigen maken.

Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en een hands-on mentaliteit. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met ervaring op het gebied van (project-)control;

 • kennis van subsidies (Horizon 2020 b.v.) is een pre;

 • je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat om belangrijke stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken voor wetenschappelijke projectleiders;

 • je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief;

 • je deelt graag kennis met je collega’s;

 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • goede kennis van Excel, ervaring met SAP is een pre.

                               

 

Arbeidsvoorwaarden

 • een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;

 • de functie heeft een omvang van 24 tot 38 uur per week;

 • het salaris bedraagt minimaal € 3.974, - en maximaal € 5.439, - bruto per maand bij een fulltime; dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);

 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;

 • een aantrekkelijk pakket additionele arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling en de mogelijkheid om 50% van de tijd thuis te werken), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

 

De organisatie

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met meer dan 30.000 studenten, 8.000 medewerkers en een omzet van 1.000 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

De faculteit Bètawetenschappen is de grootste faculteit van de Universiteit Utrecht en omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft ongeveer 7.400 studenten en bijna 1.600 medewerkers en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma's van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root op 06-289 31992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl of sroot@publicsearch.nl

Melissa.png

 

Melissa Anthonio

Recruiter Onderwijs

06 386 901 04 

manthonio@publicsearch.nl

 

bottom of page