top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Financieel Adviseur / senior financieel beheerder (28 - 36 uur per week, schaal 9 maximaal € 56.800 bruto per jaar)

Voor de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant zijn wij op zoek naar een financieel adviseur / senior financieel beheerder.

 

ORGANISATIE

 

Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregio's. Eén ervan is Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (Veiligheidsregio MWB); een samenwerkingsverband tussen 24 gemeenten en hulpdiensten. De veiligheidsregio beslaat het gebied vanaf Oisterwijk tot Bergen op Zoom en van de Belgische grens tot de provincie Zuid-Holland.

 

Om de veiligheid in de regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, bundelen 24 gemeenten, de GHOR, brandweer en politie de krachten. Verschillende diensten en besturen werken intensief samen op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

 

 

FUNCTIE

 

Jij bent als financieel adviseur werkzaam bij de afdeling Financiën, Planning en Control. Deze afdeling bestaat uit tweeonderdelen , te weten de financiële administratie en Planning & Control en bestaat uit 15 medewerkers waarvan 8 op de financiële administratie werkzaam zijn. Financiële administratie voert de gehele administratie voor de Veiligheidsregio. De administratie verwerkt de gegevens voor de

verplichtingen-, crediteuren-, debiteuren- en grootboekadministratie in het financieel systeem Unit4 aan de hand van vastgestelde procedures, voorschriften en wet- en regelgeving (BBV). Als financieel adviseur zie je het als jouw uitdaging om zorg te dragen voor een goede afstemming tussen financiële vastlegging en de verantwoording van het primaire proces en de verbindende schakel te zijn met de adviseurs Planning & Control en overige afdelingen.

 

De afdeling bevindt zich in een overgangsfase waarin er een duidelijke splitsing nagestreefd wordt tussen de financiële administratie en de adviseurs Planning & Control. De financiële administratie zal meer en meer verantwoordelijk worden voor de oplevering van een “gereed“ product , waarbij de volledige inrichting van een verplichtingenadministratie , de inrichting van een permanence en de

maandelijkse perioderesultaten de dominante ontwikkelingen voor de korte termijn zijn. Verdergaande digitalisering en de koppeling met andere subadministraties zal daarbij voorwaardelijk zijn.

 

De werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit:

 • Zorgdragen voor (het mede) opstellen van de relevante P&C documenten en de verdere ontwikkeling hiervan;

 • Het beheren van de grootboekadministratie, zoals controleren van de volledigheid en juistheid van vastgelegde gegevens, het uitvoeren van balanscontroles en de balans up-to-date te houden;

 • Het initiëren van verbetervoorstellen om de kwaliteit van de processen binnen de afdeling te optimaliseren;

 • Het ondersteunen en adviseren van medewerkers;

 • Het participeren in projectgroepen;

 • Het bijdragen aan in- en externe audits.

 

Bovenstaande taken zullen worden uitgevoerd door 3 financieel adviseurs waarbij een goede samenwerking, verdeling en correcte overdracht van de werkzaamheden verwacht wordt. Je standplaats is Tilburg, maar door de nauwe samenwerking met adviseurs Planning & Control zal je ook op andere locaties zoals Breda werken. Tijd- en plaats onafhankelijk werken is mogelijk.

 

WELKE KANDIDATEN PASSEN?

 

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je niet alleen een goede boekhouder bent, je dient tevens de samenhang van financieel administratieve processen en systemen goed te kunnen doorgronden. Probleemoplossend vermogen, digitale vaardigheden als ook communicatieve vaardigheden zijn hierbij belangrijke competenties.

 

We zoeken een financieel adviseur die vooral accuraat, kritisch en verbindend is en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. Daarnaast is de financieel adviseur zeer integer gezien de inhoud van de functie. Verder zijn eigenschappen als innovatief vermogen, veerkracht, initiatiefrijkheid, eigenaarschap voor je werk, samenwerken en resultaatgericht op jou van toepassing. Je hebt HBO werk- en denkniveau, een afgeronde financiële opleiding, hoog cijfermatig inzicht en daarnaast actuele fiscale kennis.

 

FUNCTIE-EISEN

 

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Kennis en ervaring op het vakgebied; een afgeronde financiële opleiding;

 • Vaktechnische kennis en ervaring op de betreffende vakgebieden en kennis van relevante wet-en regelgeving;

 • Kennis van bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen, regels en procedures;

 • Vaardigheid in het geven van adviezen, in de uitvoering vanuit het betreffende complexe vakgebied.

 

 

AANBOD

 

 • De functie is ingedeeld in schaal 9 max. € 4.048,- bruto per maand

 • Een Individueel Keuze Budget (van 17,05% van je salaris), dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden zoals extra pensioen, een onbelaste kilometervergoeding, vergoeding studiekosten, aanschaf fiets, of extra vakantie-uren;

 • Een goede pensioenregeling en deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering;

 • Je krijgt een telefoon en laptop in bruikleen;

 • Een 28-36-urige werkweek en flexibele werktijden (tijd- en plaats-onafhankelijk werken);

 • Het behoort tot de mogelijkheden dat de functie wordt gestart met een proefperiode van een jaar.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page