top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Veiligheidsregio Flevoland

Senior Adviseur FPC

(32-36 uur per week, schaal 11, max. € 72.600 per jaar)

Voor de afdeling bedrijfsvoering, team Financiën, Planning & Control zoeken wij een senior adviseur FPC.

ORGANISATIE

Veiligheidsregio Flevoland is een dynamische organisatie, met werk dat er toe doet! De Veiligheidsregio is een samenwerkingsverband van gemeenten, brandweer, GHOR, politie en andere hulpdiensten op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het bestuur van de Veiligheidsregio wordt gevormd door de zes burgemeesters van de gemeenten Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk.

Flevoland is een regio met een bloeiende economie en een groeiende bevolking. Met logistieke knooppunten, veel recreatie, grote evenementen en een vliegveld kent de regio een heel eigen risicoprofiel en dynamiek. Om de uitdagingen van nu en de (nabije) toekomst aan te kunnen wordt de organisatie versterkt. Deze versterking heeft als doel de veiligheid van de burger in Flevoland duurzaam te borgen en krijgt vorm door het opnieuw inrichten van de eigen organisatie, maar ook door de (intensieve) samenwerking met de veiligheidsregio’s Gooi en Vechtstreek en Utrecht en de GGD Flevoland.

 

Wat ga je doen?

Als sr. adviseur FPC draag je bij aan een stevige regio. Jij bent onderdeel van het team FPC dat verder bestaat uit financiële administratie, applicatiebeheer, Administratie Organisatie/ Interne Controle en Planning en Control. Team FPC maakt onderdeel uit van de afdeling Bedrijfsvoering, waar verder nog de teams Communicatie, DIV/ICT en Facilitair toe behoren.

 

Het accent in jouw werk ligt op het terrein van managementinformatie. Samen met je collega zorg jij er voor dat het management die informatie krijgt die nodig is voor de besturing en beheersing van de organisatie.

Wij zijn afgelopen jaar gestart met het verzamelen en verstrekken van de juiste managementinformatie. Rapportages en de processen hier om heen moeten nog definitief worden bepaald in overleg met het management. Jij speelt hierin een creatieve en trekkende rol.

 

Verder werk je aan de volgende zaken:

 • je adviseert teamleiders en directeuren over de financiële aspecten van bestuurlijke voorstellen;

 • je assisteert en adviseert teamleiders en directeuren bij het opstellen van bijdragen aan de Planning & Controlcyclus;

 • je stelt financiële beleidsnota's en financiële bestuurlijke voorstellen op;

 • je coördineert het proces van één of meerdere producten uit de Planning & Controlcyclus;

 • bij behoefte ondersteun je de collega's binnen het team op de vakgebieden financiële administratie, financieel beheer, inkoop en intern beheer.

 

Wie zoeken wij?

 • Wij zoeken een allround adviseur die communicatief sterk is en beschikt over gedegen kennis van planning en control binnen de lokale overheid met een sterk analytisch vermogen.

 • Je bent een teamspeler met overtuigingskracht die om kan gaan met een diversiteit aan belangen.

 • Je bent een stevige persoonlijkheid, je bent vernieuwend, doortastend en je hebt durf.

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur op het gebied van bedrijfseconomie, bestuurs- of bedrijfskunde.

 • Ervaring in een adviserende functie bij een overheidsorganisatie is een pré, geen vereiste.

 

Wat bieden wij?

 • Brandweer Flevoland biedt in de eerste plaats een boeiende functie in een organisatie die volop in beweging is. Geen dag is hetzelfde. Brandweer Flevoland is onderdeel van de Veiligheidsregio Flevoland. Al het personeel is daarom in algemene dienst van de Veiligheidsregio.

 • De functie is ingeschaald in schaal 11. Daarbij hoort een maximaal bruto maandsalaris van € 5.169,--,

 • op basis van een 36-urige werkweek (fulltime), 17,05 % Individueel Keuze Budget (IKB: bestaande uit 8% vakantiegeld, 6,75% eindejaarsuitkering, 1,5% levensloopbijdrage en 0,8% bovenwettelijk verlof) en een tegemoetkoming in de kosten voor de zorgverzekering. Inschaling hangt af van kennis en ervaring.

 • Daarnaast biedt Veiligheidsregio Flevoland goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Veiligheidsregio Flevoland. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page