top of page
SHARE:

VILANS
Projectcontroller

PRINT PAGINA

Voor Vilans in Utrecht zijn wij op zoek naar een ervaren projectcontroller.

 

Ben jij een stevige gesprekspartner die vroegtijdig stuurt op kansen en tijdig risico’s signaleert? Geef jij op basis daarvan gevraagd én ongevraagd advies aan projectleiders, vakgroepleiders en directie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De organisatie:

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning.

Zorgen dat de zorg beter werkt, daar werken wij samen aan. Niet met de handen aan het bed, maar vanaf ons kantoor in Utrecht én vanuit huis verrijken wij de Nederlandse langdurige zorg met onderzoek én praktische kennis. We ontwikkelen nieuwe kennis en zorgen ervoor dat deze wordt toegepast.

 

Vilans draagt met kennis bij aan de oplossing van vraagstukken in zorg en ondersteuning. Dat doen we proactief. We benoemen vraagstukken en agenderen onderwerpen. Samen met anderen verzamelen, ontwikkelen en delen we kennis. We brengen mensen, organisaties, praktijk en beleid bij elkaar. Om kennisontwikkeling, kennisuitwisseling en toepassing van kennis te versnellen. Want de zorgsector staat voor flinke uitdagingen.

 

We richten ons op 3 uitdagingen waar wij met kennis verschil kunnen maken:

Het leven van mensen centraal stellen en niet het zorgsysteem. Duurzaam ondersteuning en zorg bieden met naar verhouding minder zorgprofessionals. Technologie vanzelfsprekend(er) inzetten in ondersteuning en zorg.

 

Functie:

Als gedreven projectcontroller adviseer en ondersteun jij vanuit jouw professionaliteit en ervaring de stakeholders van Vilans bij financiële grip op projecten en bedrijfsvoering.

 

Het team bestaat uit 7 personen waarvan 4 projectcontrollers. Dit team valt onder het cluster bedrijfsvoering. Je rapporteert aan de manager van deze afdeling en aan de clusterdirecteur.

 

Ondersteunend aan de manager financiën, planning & control zorg je met het team voor de uitvoering en optimalisering van de p&c-cyclus en denk je mee over de hiervoor benodigde inrichting van de financiële systemen. Daarnaast ben je als projectcontroller het aanspreekpunt voor een aantal programmaleiders en projectleiders: jij adviseert en ondersteunt hen bij het indienen van projectaanvragen, het opstellen van de (financiële) verantwoording en gedurende het project/programma ben jij de sparringpartner voor de programmamaleider. Tevens onderstreun je de directeur van één de vier clusters en de onder die directeur vallende vakgroepen en hun manager.

 

Daarnaast pak jij zelfstandig Vilans-brede (beleids-)onderwerpen op zoals het optimaliseren van de interne bedrijfsprocessen. Jij bent iemand die makkelijk de weg weet te vinden binnen een complexe projectenorganisatie en bent een organisatie sensitieve persoonlijkheid. Met jouw vakinhoudelijke kennis lever je een impactvolle bijdrage aan het verder professionaliseren van de control functie binnen de afdeling.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Uitvoeren en optimaliseren van planning en control cyclus;

 • Sparringpartner organisatie breed, ondersteuning en advisering van  de manager finance, planning & control;

 • Opstellen van managementrapportages en prognoses;

 • Advisering van projectleiders, teams, directie en Raad van Bestuur;

 • Het in control houden van projecten/programma’s

 • Nemen van initiatieven om zelfstandig beleids- en procesmatige thema’s uit te werken en te implementeren.

 

Wij vragen:

 • Een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met meerjaren ervaring op het gebied van (project-)control;

 • Kennis van en ervaring met projectsubsidies is een pré;

 • Je bent analytisch, accuraat, flexibel en werkt proactief;

 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat om belangrijke stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken;

Wij bieden:

 • Een 36-urige werkweek;

 • Een contract voor onbepaalde tijd na de tijdelijke aanstelling;

 • Ingeschaald in schaal 11 van de cao sociaal werk;

 • Mogelijkheid om jouw werk flexibel in te richten, oa hybride;

 • Onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld als onderdeel van het IKB;

 • Ruime mogelijkheid tot studieontwikkeling binnen een inhouse leeromgeving.

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor Vilans.

Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Daniel Griffioen 06-81953794 of Wouter Adolfse 06-38629264.

Uw sollicitatie kunt u richten naar dgriffioen@publicsearch.nl en/of wadolfse@publicsearch.nl

Lea ten Brink.png

 

Lea ten Brink

Recruiter Zorg

06 295 880 50 

ltenbrink@publicsearch.nl

 

bottom of page