top of page
SHARE:

VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM
business controller dienst financiën

Melissa.png
PRINT PAGINA

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

De dienst Financiën draagt als concerndienst verantwoordelijkheid voor de financiële functie en bijbehorende processen van de Vrije Universiteit. De dienst bestaat uit de afdelingen Planning en Control, Financieel Service Centrum (FSC), Corporate Finance en Inkoopmanagement. Met onze inzet helpen we (voornamelijk op locatie) VU-bestuurders, management, faculteiten en afdelingen om hun onderwijs- en onderzoeksambities op een kosteneffectieve en efficiënte wijze te verwezenlijken.

Voor de Vrije Universiteit dienst Financiën zijn wij op zoek naar een breed inzetbare controller die een afwisselend en divers takenpakket gaat krijgen over meerdere afdelingen bij verschillende faculteiten en/of post doctorale opleidingen. Iets voor jou? Solliciteer dan nu!

 

Business controller
 

Werken bij Financiën betekent bouwen aan kwalitatief hoogstaande en optimaal geïntegreerde financiële en control organisatie, die voldoet aan huidige én toekomstige interne- en externe eisen en wensen op financieel gebied. In totaal werken circa 100 mensen bij Financiën, op centraal niveau en decentraal bij de faculteit.

 

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • je draagt mede zorg voor het realiseren van het financieel beleid en doelstellingen van de wetenschappelijke afdelingen. Je vertaalt het beleid van de afdelingen naar begrotingsscenario’s en maakt daarvoor impact- en risicoanalyses. Je adviseert de afdelingen over de effecten en implementatie van de geplande beleidsontwikkelingen;

 • je bent in de planning- en control cyclus verantwoordelijk voor het opstellen van afdelingsbegrotingen, rapportages en prognoses, en het maken van verschillenanalyses. Je adviseert de afdelingen over bijsturing om geplande beleidsdoelstellingen te realiseren;

 • je draagt bij aan het opstellen van business cases en kostprijsberekeningen in het kader van strategische samenwerkingsverbanden en valorisatieprogramma’s;

 • je bent verantwoordelijk voor het opstellen van onderwijsverrekeningen met samenwerkende onderwijsinstellingen;

 • je bewaakt de financiële impact van extern bekostigde onderzoeksprojecten op de exploitatie van afdelingen. Daarbij verzorg je de afstemming met de collega’s van het team Project Control;

 • je coördineert de verwerking van administratieve mutaties bij periode-afsluitingen.

Profiel:

 • je hebt academisch werk- en denkniveau in een financiële of bedrijfseconomische richting

 • je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie

 • je kan je verplaatsen in de belevingswereld en agenda van onderzoekers en docenten en bent in staat actief met hen mee te denken over de ontwikkeling van de afdelingen

 • je hebt zeer goede sociale en communicatieve vaardigheden (luistervaardigheden, empathisch vermogen)

 • je hebt ervaring met projectmatig werken, bent vernieuwend en oplossingsgericht

 

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.821 (schaal 11) en maximaal €5.230 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Controller 4.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar met mogelijkheid tot omzetting naar een vast dienstverband.


Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband

 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering

 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden


Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Vrije Universiteit. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992 Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl

bottom of page