top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

VRIJE UNIVERSITEIT 

vastgoedeconoom

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek. Dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele wetenschappelijke spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medisch.

Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

 

De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) is de corporate real estate (CRE) organisatie van de VU, en zorgt voor de ontwikkeling en het onderhoud van de gebouwen en campusterrein en voor de facilitaire dienstverlening aan een zeer brede en uiteenlopende groep gebruikers van de campus. 

De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de moderne stadscampus van de Vrije Universiteit: VU Campus. Ze hebben als missie een gastvrije, inspirerende en duurzame campus te creëren  waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek excelleren en waar medewerkers, studenten, patiënten en gasten zich thuis voelen.

 

De werkterreinen van FCO zijn zeer divers: nieuwbouw, herhuisvesting, bouwprojecten, aanpassingen in bestaande gebouwen,  het ontwikkelen en uitvoeren van facilitaire dienstverleningsconcepten.  Bij FCO werken ca. 200 enthousiaste en betrokken medewerkers die bijdragen aan een inspirerende omgeving waar werken, leren en ontmoeten centraal staan.

 

Vastgoedeconoom Campusontwikkeling

 

Wat ga je doen?

De Vastgoedeconoom rekent plannen voor de gebieds- en gebouwontwikkeling van de VU door, rapporteert hierover en voorziet de risicoanalyse. Je adviseert het team Campusontwikkeling en de FCO directie over de te hanteren financiële uitgangspunten en kentallen. In de rol van adviseur en controller houdt de Vastgoedeconoom zich vanuit het vakgebied bezig met:

 • het doorrekenen van de plannen op financiële haalbaarheid (business cases) ten aanzien van de langjarige investeringen en de te verwachten exploitatie met verschillende financiële scenario’s en fiscale aspecten;

 • het analyseren en calculeren van de financiële risico’s verbonden aan de plannen;

 • het schrijven van de financiële paragraaf in beleidsvoorstellen en beslisdocumenten;

 • het verzamelen en beheren van de instelling eigen financiële kentallen ten aanzien van gebouwexploitatie-, gebouwontwikkeling-, en gebiedsontwikkelingen;

 • het periodiek actualiseren van de overall vastgoed- en grondexploitatiebegroting van de VU;

 • het periodiek afstemmen met de dienst Financiën in het bijzonder de treasury afdeling van de VU over de langjarige investeringsprognoses;

 • afstemming met business- en projectcontrol voor een adequate koppeling tussen de voortgang van lopende projecten en de meerjarenplannen;

 • je volgt de ontwikkelingen van vastgoedontwikkeling bij collega instellingen (universiteiten, hogescholen e.d.) en analyseert en implementeert deze binnen projecten.

 

Wat vragen wij?

 • Academisch werk- en denkniveau;

 • Affiniteit met gebieds- en gebouwontwikkeling en/of huisvesting;

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare rol;

 • Analytisch en creatief t.b.v. haalbaarheids- en financieringscalculaties;

 • Ruime ervaring met Excel;

 • Kennis van projectmatig werken, kennis van administratieve processen omtrent projectmatig werken.

 

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 4406,-  en maximaal € 5656,- bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijd dienstverband.  De arbeidsovereenkomst (conform de cao Nederlandse Universiteiten) wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband. 

bottom of page