PUBLIC SEARCH | vacature gemeenten
DOWNLOAD:
SHARE:

WATERNET 

business controller 

32-36 uur, Amsterdam, max. € 82 k bruto per jaar

Voor Waternet in Amsterdam zoeken wij een proactieve en energieke Business Controller.

 

ORGANISATIE:

Waternet is de uitvoeringsorganisatie voor Waterschap Amsterdam, Gooi en Vecht (AGV) en de gemeente Amsterdam, dat zich bezighoudt met drinkwatervoorziening, riolering en waterbeheer.

 

Bij Waternet werk je met een uniek product: water. Schoon water is belangrijk voor iedereen. Samen met 1.800 collega’s zorgen ze voor veilig drinkwater, schone grachten, rivieren en droge voeten. Waternet werkt aan unieke innovatieve projecten op het gebied van digitalisering, data en waterbeheer. Aandacht voor duurzaamheid is van groot belang. In 2020 is de organisatie 100% klimaatneutraal. De medewerkers zijn echte vakmensen: buiten en op het hoofdkantoor. Van monteur tot juridisch adviseur, van dijkinspecteur tot dataspecialist. Al deze betrokken medewerkers maken Waternet samen tot een werkgever waar je jezelf kan zijn. Zij stimuleren je om elke dag een stukje beter te worden. Je vindt dan ook een groot aanbod aan opleidingen en trainingen bij de eigen Waternet Academie.

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:.

De afdeling Financiën verzorgt onder andere de begroting, de jaarrekening en ondersteunt bij het opstellen van de afdelingsplannen. Ook voert de afdeling de financiële administratie uit van Waternet en zorgt voor bestuur- en managementrapportages.

Waternet is in beweging en zo ook Financiën. Er wordt volop ingezet op digitalisering, procesverbeteringen en het verbeteren van de kwaliteit van (financiële) producten. Veel veranderingen dus en daarmee voldoende uitdaging. Vanuit jouw kennis en ervaring, draag jij bij aan deze veranderingen. Jij initieert, denkt uit en weet je collega’s hier enthousiast voor te krijgen.

 

Als controller ben jij dé specialist op het gebied van financiële- en bedrijfskundige vraagstukken. Je hebt een centrale positie in de planning & control-cyclus en het ontwikkelen van stuurinformatie binnen jouw organisatieonderdeel. Je fungeert als adviseur van het management en directie over financiële en bedrijfskundige vraagstukken. Je ondersteunt jouw organisatieonderdeel bij de totstandkoming van planning & control-producten, zoals begrotingen, jaarplannen, jaarrekeningen en rapportages. Je zorgt voor de dagelijks werkgerichte aansturing van de assistent controllers binnen de afdeling Financiën. Je bepaalt mede het financiële beleid en je weet je neer te zetten als business controller. Met jouw organisatie-sensitiviteit beweeg jij je soepel in een bestuurlijke omgeving. Vanwege de projecten en de organisatieveranderingen, ben jij regelmatig met verschillende partijen in gesprek. Hierbij sta jij stevig in je schoenen, maar weet je ook mensen mee te krijgen.

 

WIE BEN JIJ?

Jij bent een adviseur op strategisch niveau, dus je bent inhoudelijk en communicatief sterk. Door jouw bestuurlijke- en politieke antenne zal je niet zo snel een misser maken. Je gaat altijd voor kwaliteit boven kwantiteit, vindt het werken in processen logisch en houdt de kosten in de gaten. Jij bent een starter, krijgt mensen met gemak in beweging. Daarnaast ben je ook nog eens prettig in je team. Verder is het belangrijk dat;

 • Je beschikt over minimaal een afgeronde (post) hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting bedrijfseconomie;

 • Je hebt ruime ervaring met planning- en control producten en processen binnen de overheid
   

AANBOD:

Als je bij Waternet werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. De cao biedt je een mooi pakket, waarbij je zelf je eigen keuzes kunt maken. In ruil voor je inzet en betrokkenheid krijg je:

 

 • Een salaris van minimaal €3.920,- en maximaal €5.713,- (salarisschaal 12) bruto per maand op basis van 36 uur per week;

 • Een vrij besteedbaar budget (ongeveer 20% van je salaris). Hiermee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen, een opleiding doen of je kan het gewoon laten uitbetalen;

 • 20 vakantiedagen;

 • Tijd voor tijd – voor ieder extra gewerkt uur krijg je een vrij uur terug;

 • Flexibele werktijden. Het kantoor is van 6:30 tot 20:00 open;

 • De mogelijkheid thuis te werken;

 • Een flink persoonsgebonden opleidingsbudget;

 • Pensioen van het ABP.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Marieke Oldeman via telefoonnummer: 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl 

public search hilversum vacature

Public Search - Albertus Perkstraat 2 - 1217 NS - Hilversum - 035 62 10 258 - info@publicsearch.nl

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring - © by Public Search 2020

 • Black Facebook Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Twitter Icon