top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Wijk bij Duurstede

senior financieel adviseur / controller

(32-36 uur, schaal 11 max. € 71k bruto per jaar)

 

Voor de gemeente Wijk bij Duurstede zijn wij op zoek naar twee senior financieel adviseurs / controllers.

 

ORGANISATIE:

 

Vanuit het perspectief ‘groot genoeg om klein te blijven’ en vanuit de uitgangspunten van een regie gemeente zijn wij voor de gemeente op zoek naar twee controllers.

 

Bij financiën is een grote slag geslagen in “de basis op orde” en het team staat voor een gezonde financiële huishouding. De focus ligt op opbouw van een solide team. Het team ondersteunt de organisatie bij de ingezette koers. Als senior financieel adviseur/controller ben je onderdeel van het team financiën, dat bestaat uit 9 medewerkers.

 

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

 

 • Je coördineert en begeleidt strategisch financieel beleid en de activiteiten die daaruit voortvloeien. De P&C cyclus kent voor jou geen geheimen. Als senior adviseer je integraal en organisatie breed.

 • Je bent DE adviseur en sparringpartner voor college, management en budgethouders op het gebied van financieel beleid, adviseert gevraagd en ongevraagd bij de toepassing en uitvoering van beheerinstrumenten, uitoefenen van control en rapportage over de uitvoering.

 • Je stelt meerjarenramingen op, maakt analyses en vertaalt deze in daarmee verband houdende integrale beleidsadviezen.

 • Als senior van het team verdeel je de werkzaamheden binnen het team en zorg je dat de juiste informatie geborgd wordt in de financiële administratie. Daarnaast zorg je voor organisatie brede afstemming tussen teams onderling als het gaat om financiële onderwerpen.

 • Je coördineert en levert een bijdrage aan de ontwikkeling, implementatie en borging van financieel beleid. Ook ben je verantwoordelijk voor meerdere financiële thema’s waarbij je de actualiteiten volgt, je collega’s hierover informeert en deze vertaalt naar mogelijke consequenties voor de organisatie. Voorbeelden van thema’s zijn: BTW compensatiefonds, Vennootschapsbelasting, BBV verslagleggingsregels, treasury, managementinformatie en activabeleid.

 

PROFIEL:

 

 • Je bent analytisch, integer, sterk procesmatig en neemt initiatief. Je weet op het juiste moment een situatie te beïnvloeden. Je staat voor jouw adviezen, maar ook voor het team. Tenslotte voel je je thuis in een informele organisatie die veel ambities heeft.

 • Je beschikt over een afgeronde en financieel gerelateerde HBO/WO opleiding (HOFAM, SPD, bestuurskunde, economie en/of accountancy)

 • Je hebt een stevige achtergrond in gemeentefinanciën, minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur, businesscontroller of een soortgelijke functie(s) in de afgelopen 10 jaar.

 • Je hebt kennis van Centric applicaties, Cognos en/of management informatie systemen of je kunt je dit snel eigen maken.

 

 

AANBOD:

 

 • We bieden een uitdagende baan in een organisatie in ontwikkeling. Verder werk je binnen een ambitieuze, informele organisatie met ruim 140 professionele en betrokken medewerkers.

 • De functie is ingeschaald in schaal 11 (max. € 5.067,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek).

 • De gemeente kent aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals het Individueel Keuze Budget van 17,05%.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor gemeente Wijk bij Duurstede. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Marieke Oldeman via telefoonnummer 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl of met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl

bottom of page