top of page
SHARE:

ZAANS MEDISCH CENTRUM

business Controller

PRINT PAGINA

Business Controller, voel je welkom in het Zaans Medisch Centrum!

Een glijbaan voor kinderen én volwassenen in de lichte ontvangsthal, een vleugel bij de entree die iedereen kan bespelen, en een Zorgboulevard met winkels, cafés en een restaurant. In het nieuwe Zaans Medisch Centrum zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en thuis voelt. We zetten graag dat stapje extra – niet alleen voor onze patiënten en bezoekers, maar ook voor onze medewerkers.

 

Dat merk je bijvoorbeeld meteen aan de werksfeer. We bieden een prettige werkomgeving, waar iedereen informeel en professioneel met elkaar samenwerkt. En heb je iets op je hart, dan is het prettig om te weten dat je collega’s altijd een luisterend oor bieden.

 

Welkom bij Financiën & Control (F&C)

De afdeling Financiën & Control (F&C) is verantwoordelijk voor de financiële administratie, de zorgadministratie, zorgverkoop en facturering, de planning & control cyclus en business intelligence (BI).

 

Het ZMC maakt gebruik van een datawarehouse (DWH) voor de BI-informatie. Het DWH wordt frequent geladen met data uit bronsystemen zoals personeelsinformatie, productie informatie en financiële gegevens. Planning & Control maakt intensief gebruik van deze informatie. De komende jaren is de ontwikkelagenda voor het DWH en de managementrapportages groot. F&C implementeert samen met de gebruikers van het DWH PowerBI en definieert KPI’s ten behoeve van de dagelijkse en periodieke sturing.

 

Over de functie

We zijn op zoek naar een Business Controller die op basis van scherpe analyses kansen en risico’s signaleert. Hiermee draag je als Business Controller concreet bij aan de strategische besluitvorming binnen het ziekenhuis. Door je vooruitziende blik zorg je er samen met je partners voor dat de doelstellingen worden gehaald en de organisatie in control blijft. Hiernaast wordt je vanuit je functie betrokken in verschillende interdisciplinaire projecten. Je komt te werken in een omgeving waarin iedereen gemakkelijk benaderbaar is en de wil heeft om tot de juiste resultaten te komen. Je bent betrokken bij uiteenlopende projecten en programma’s. Je rapporteert samen met twee andere Business Controllers aan het hoofd Planning & Control. Ontwikkelingen in het vakgebied houd je scherp in de gaten en je neemt jouw collega’s mee in de kennisdeling en ontwikkeling binnen de zorg.

 

Wat we nog meer vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding in een relevante richting;

 • Een HBO/WO werk- en denkniveau;

 • professional op dat niveau; minimaal 4 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;

 • Kennis van en ervaring met het gebruik van Excel en BI tools zoals PowerBI;

 • Je hebt een groot analytisch vermogen en bent procesmatig ingesteld;

 • Je hebt een resultaatgerichte instelling en bent daadkrachtig;

 • Je voert regie op de planning & control cyclus van meerdere clusters en bewaakt prestaties op o.a. de gebieden financiën, productie en efficiënte inzet van capaciteit;

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de financiële-, productie- en investeringsbegroting;

 • Je verzorgt volgens de planning & control-cyclus de managementinformatie evenals ad-hoc managementinformatie en diepgaande analyses en adviezen;

 • Je bent in staat om draagvlak te creëren en stemt zaken goed af met betrokken partijen;

 • Je acteert op strategisch en tactisch niveau waarbij je hoofd- en bijzaken goed kunt onderscheiden;

 • Je gebruikt je overtuigingskracht en weet met goede argumenten draagvlak te creëren in de organisatie.

 • Je bent flexibel, stressbestendig, organisatiesensitief, klantgericht en communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift;

 • Kennis en ervaring binnen de Care of Cure is een pré;

 • Ervaring met Lean is een pré.

 

Wij bieden

Als het om de arbeidsvoorwaarden gaat, hanteren we uiteraard de cao Ziekenhuizen. Je wordt ingeschaald afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als Business Controller krijg je een interessante en afwisselende baan. Het ZMC is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op slechts een steenworp afstand van Amsterdam.

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor Zaans Medisch Centrum. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050/ ltenbrink@publicsearch.nl of met Joey van Tamelen 06-28239265/ jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page