top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Zoetermeer

teammanager advies
(36 uur, schaal 13 max. € 89.402 bruto per jaar)

Professioneel, resultaatgericht en niet bang voor een experiment. Dat typeert de bedrijfsvoering van Zoetermeer. Men zorgt niet alleen goed voor de stad en de inwoners, maar ook voor de eigen organisatie en medewerkers. Kwaliteit staat daarbij centraal, zodat de eigen ambities parallel blijven lopen aan de ambities die men voor de stad heeft.

 

Met een begroting van ruim € 375 miljoen en meer dan 120.000 inwoners is gemeente Zoetermeer de derde stad van Zuid-Holland. Overigens vindt Zoetermeer de hoogte van de meerjarenbegroting minder interessant dan de vraag of het geld doeltreffend en doelmatig besteed wordt. Daar ondersteunen de ongeveer 70 medewerkers van de afdeling Financiën & Control bij. Zij werken in drie teams (Advies, Expertise en Administratie) aan een gezonde financiële huishouding.

Opgaven en rolinvulling
Als teammanager leid je het team Advies met ongeveer 25 betrokken en zelfstandige medewerkers. Team Advies bestaat uit drie clusters: business advies, projectcontrol en Business Intelligence (BI). Naast het leidinggeven aan het team Advies ben je mede-opdrachtgever van het BI-team en ben je lid van het gemeente brede Informatie Management Overleg (IMO).

 

Het team Advies maakt een doorontwikkeling door. Zo wordt de komende periode projectcontrol op basis van de Zoetermeerse Werkwijze Projectmatig Werken, binnen het team verder geïmplementeerd en laat Zoetermeer de business adviseurs zich ontwikkelen tot business controllers die op tactisch en strategisch niveau met meer gebruik van data met de vakafdelingen meedenken. In de opbouw van de taken van business advies vindt een verandering van niveaus plaats die de ontwikkelmogelijkheden van medewerkers vergroot en daarnaast de mogelijkheid om startende adviseurs aan te trekken moet vergroten. Ten slotte is datagedreven werken een belangrijke opgave voor de organisatie, waaraan het cluster BI een belangrijke bijdrage levert.

Je krijgt de kans om een eigen stempel te drukken op de financiële, organisatorische en inhoudelijke ontwikkelingen van deze energieke 100+ gemeente. Zoals op uitvoering en verbetering van sturing en beheersing; op het verhogen van de kwaliteit van de P&C cyclus en de bestuurlijke stukken; op de inrichting van projectcontrol en op het doorontwikkelen van de financiële functie. Daarmee help je de hele afdeling om te groeien in haar rol als ‘gewaardeerd adviseur’. Samenwerking met de andere teams binnen zowel de afdeling F&C als het MT van F&C is dus essentieel!

 

Ontwikkeling van medewerkers staat eveneens hoog op je agenda. Hoe sluiten nieuwe ontwikkelingen aan op bestaande werkstijlen en patronen en hoe pas je hier (individueel en met elkaar) op aan? Hoe pak je je rol als adviseur in een veranderende omgeving? Mens ontwikkelvraagstukken pak je op met goede energie en teamgeest door open te staan, te sparren, spiegelen en mensen actief mee te nemen.

 

 

AANBOD:

 • Zoetermeer biedt je, afhankelijk van je opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 6.365,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (functieschaal 13). Het betreft een contract voor een jaar, met de intentie om daarna over te gaan op een vast dienstverband.

 

 • De gemeente biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget (17,05% van het salaris), een ABP-pensioen, een tegemoetkoming in je ziektekostenpremie en een reiskostenvergoeding. Ook is er volop gelegenheid om je kennis op peil te houden en te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is het mogelijk een deel van je verlof te laten uitbetalen.

 

 • Het gloednieuwe stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het kiezen van je werkplek.

 

 

Persoonsprofiel

Naast een afgeronde wo-opleiding op financieel of bedrijfseconomisch gebied heb je bij voorkeur meerjarige leidinggevende ervaring en kennis op het brede domein van gemeentefinanciën (incl. projectcontrol). Kandidaten met duidelijke ervaring en/of affiniteit met de 3 onderwerpen binnen team Advies worden echter ook nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren! Je bent iemand die open staat voor nieuwe technologieën en ontwikkelingen en affiniteit heeft met datagedreven werken en/of business intelligence.

 

Onderstaande persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

 • Je weet jouw (team)medewerkers op basis van empathisch vermogen te motiveren en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Samen nóg beter willen worden: deze teamspirit straal jij uit;

 • Je balanceert de menselijke maat met zakelijkheid en gevoel voor politieke en bestuurlijk verhoudingen;

 • Jij wilt vanuit passie meewerken aan de opgaven van de stad. Je wil en kan daadwerkelijk invloed uitoefenen op de financiële, organisatorische en inhoudelijke ontwikkelingen van deze ambitieuze gemeente;

 • Je weet hierbij de financiële organisatie én jouw eigen mensen op koers te houden. Je bent ambitieus en van nature bezig met ontwikkeling en verandering;

 • Je bent een stevige en evenwichtige persoonlijkheid die waar nodig stand- en rolvast kan optreden en positie kan pakken;

 • Je kunt vanuit jouw inlevingsvermogen en affiniteit met de opgaven goed fungeren als sparringpartner;

 • Je bent analytisch en kunt dossiers van verschillende moeilijkheidsgraad makkelijk overzien, al was het alleen maar omdat je er zelf ervaring mee hebt;

 • Je hebt vermogen om je continu aan te passen in een complexe en dynamische omgeving;

 • Je neemt je verantwoordelijkheid en bent zichtbaar eigenaar van de dienstverlening van jouw afdeling;

 • Je beschikt over een duidelijke visie. Jij weet wat je met het team wilt bereiken en kunt dit vertalen naar concrete acties en toekomstige ontwikkelingen.

 

 

ORGANISATIE:

Gemeente Zoetermeer is een woon- en werkstad waar een groene omgeving samengaat met een hoogwaardig stedelijk aanbod van onderwijs, werkgelegenheid, cultuur en recreatie. Zoetermeer heeft een ambitieuze groeidoelstelling op kwaliteit en kwantiteit. Zo wil de stad in 10-15 jaar tijd groeien met 10.000 – 16.000 woningen en wil de stad de bestaande wijken revitaliseren op het gebied van duurzaamheid, groen en sociale verbindingen.

 

Als gemeente gaat men daarom aan de slag voor de stad, samen met de partners, inwoners en ondernemers. Men speelt in op de behoeften die in de stad leven en doet dat op een manier die voor iedereen het beste resultaat oplevert. Met hart voor de stad en met de eigen kracht van inwoners en medewerkers. Men bouwt en beweegt samen met de inwoners en partners, zodat men geen ontwikkeling, initiatief of kans mist.

 

De komende periode staat Zoetermeer voor een aantal belangrijke uitdagingen:

 

 • De stad demografisch en sociaal weer in balans krijgen met de visie Zoetermeer 2040;

 • De transformatie ten aanzien van decentralisaties sociaal domein afronden en inbedden;

 • Het aanpassen van de gemeentelijke organisatie op de opgaven die op de stad afkomen, inclusief het breed in de organisatie uitrollen van de werkwijze projectmatig werken, inclusief het verder vormgeven van het Projectenbureau.

 • Het verhogen van de kwaliteit van de P&C cyclus en de bestuurlijke stukken;

 • En dit terwijl men behoorlijke moeite heeft om de begroting structureel sluitend te krijgen.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Zoetermeer. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl

bottom of page