top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

De Zorgcirkel

Accountmanager Zorgcontractering 

fwg 70, max €6.261,70 euro obv 36 uur p/w

Voor de Zorgcirkel in Purmerend zoeken wij voor vast een Accountmanager Zorgcontractering. Iemand die het huidige contracteringsproces toekomstbestendig kan maken in de sterk veranderende zorgsector.

 

Externe ontwikkelingen (o.a. de participatiesamenleving, veranderende cliëntenvraag, tekort aan hooggekwalificeerd personeel) leiden ertoe dat zorgorganisaties in de toekomst te maken krijgen met een grotere en stijgende zorgvraag in combinatie met minder financiële en personele middelen. Mensen met een zorgvraag worden meestal thuis ondersteund. Mensen die wonen op een van de locaties van De Zorgcirkel ontwikkelen een grotere zorgbehoefte. De verwachting is dan ook dat de inzet van technologie en het ontwikkelen van samenwerking in netwerkorganisaties gaat helpen een antwoord te vinden op deze op zich tegengestelde ontwikkelingen.

 

Organisatie:

De Zorgcirkel is een Noord-Hollandse organisatie voor verpleging, verzorging, thuiszorg en huishoudelijke hulp (WMO). De Zorgcirkel staat voor een samenleving waarin ouderen zich gezien en gewaardeerd voelen. De organisatie biedt zorg aan senioren en chronisch zieken en realiseert en exploiteert wooncentra voor senioren. Deze formule biedt veel mogelijkheden om te voldoen aan de specifieke woonwensen van senioren, zowel van vitale 55+ers, als van senioren die zorg nodig hebben.

 

De Zorgcirkel heeft vijf regio's met meer dan 25 vestigingen verspreid over Noord-Holland, waar ruim 3.500 medewerkers en 1.400 vrijwilligers werkzaam zijn. Het aantal cliënten van De Zorgcirkel breidt zich nog steeds uit, met een totaal aantal cliënten van meer dan 7.500 in 2016. De Zorgcirkel is een financieel gezonde organisatie met een jaarlijkse omzet van ruim € 150 miljoen. De Zorgcirkel floreert, medewerkers en cliënten zijn trots op de organisatie. Deze trots wordt aangetoond door hun bijdrage aan de tot nu toe bereikte resultaten. Dit is een lijn die men in de toekomst dan ook wil vasthouden en voortzetten.

 

Organisatiestructuur:

Om adequaat om te kunnen gaan met de uitdagingen waar De Zorgcirkel voor staat, zowel nu als in de toekomst, is men in 2016 overgegaan van een eenhoofdige raad van bestuur naar een tweehoofdige raad van bestuur. Belangrijk is dat De Zorgcirkel heeft gekozen voor een heldere organisatiestructuur, met een effectief besturingsmodel die het best passen bij de zorgvisie en de gekozen strategische uitgangspunten.

 

De Accountmanager Zorgcontractering maakt onderdeel uit van het team Finance & Control  en ontvangt hiërarchisch leiding van de Manager Finance & Control.

 

Functie:

De Accountmanager Zorgcontractering is verantwoordelijk voor het zorgcontracteringproces van A tot Z. Van het relatiebeheer tot en met de productieafspraken. Hij/ zij voert de regie over dit proces, brengt betrokken partijen samen en adviseert hen over de te varen koers in samenwerking met 2 collega’s (een voor de WMO en een voor de GRZ).

 

Werkzaamheden:

 • Regisseren van het gehele zorgcontracteringproces van met name WLZ en wijkverpleging (van offerte tot en met contract tot en met de bewaking)

 • Verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk met, zorgkantoren, zorgverzekeraars en zorgaanbieders. Je treedt hierbij op als het eerste aanspreekpunt vanuit de organisatie met de externe partijen op het gebied van de contractering.

 • Vertalen van de zorg- en dienstverlening naar proposities van De Zorgcirkel, gericht op kansen en ontwikkelingen in de markt.

 • Voeren van onderhandelingen over (samenwerkings)contracten met het doel om tot langdurige kwalitatieve en kwantitatieve productieafspraken te komen.

 • Ondersteunen en adviseren van het regiomanagement ter voorbereiding van de zorgcontractering.

 • Signaleren en implementeren van marktontwikkelingen en zorgdragen voor een betere een eenduidige naamsbekendheid van de dienstverlening van de organisatie bij zowel de doelgroep als betrokken partijen

 • Maken van een praktische vertaalslag van wijzigingen in wet- en regelgeving/financiering in de zorg naar het dienstverleningsaanbod van de organisatie

 

Profiel:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, beschikt daarnaast over een aantoonbaar academisch niveau. Bijvoorbeeld Commerciële Economie, Marketing of Zorgmanagement

 • Circa 5 – 9 jaar werkervaring in een soortgelijke rol bij een verzekeraar of aanbieder .

 • Kennis van ontwikkelingen in de zorgmarkt, wet- en regelgeving, regionale ontwikkelingen is een vereiste

 • Affiniteit met zorgregistratie en planning en control

 • Competenties: communicatief sterk, goede onderhandelingsvaardigheden, gericht op relatiemanagement, sterk in het doorgronden van processen, zelf startend vermogen

 • Sterk in procesmanagement

Aanbod:

 • Een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract

 • Een marktconform (FWG 70) salaris (op basis van 36 uur per week en afhankelijk van opleiding en ervaring).

 • Grote mate van zelfstandigheid in een veranderende organisatie.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor de Zorgcirkel. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 035-6210258/ 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl of met Daniel Griffioen 06-819537945 of per mail dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page